Samen met De Zorggroep vitale gemeenschappen realiseren

Het begint met langer, goed thuis willen wonen als je ouder of kwetsbaar wordt.

En voor je het weet bouwt de grootste zorgaanbieder in Noord & midden Limburg samen met ons aan een vitale gemeenschap in Sevenum en schalen 5200 medewerkers en 2200 vrijwilligers op naar alle 38 locaties.  

 
Zorgorganisaties hebben een grote opgave om de zorg goed en duurzaam te houden. Meer regie voor ouderen en kwetsbare mensen, onderdeel zijn van een vitale gemeenschap waar mensen elkaar helpen en zorg dichtbij is. Als Vital Zone Instituut maken we dat mee mogelijk, als sparringpartner, ontwerper, opleider en uitvoerder. Het start bij één zorglocatie en stapsgewijs verspreiden we goede praktijk, slopen admin eruit, erkennen kwaliteit van sterven en werken aan de juiste competenties met de juiste indicatoren. We benutten de uniekheid van de locatie en leggen het fundament voor het sturen van (de transformatie in) een grote organisatie.  

Het samenspel met gemeente, verzekeraars en andere partners is ook noodzakelijk om informele zorg te versterken en gemeenschapszin te bevorderen. Zodat ieder zelf kan ervaren: hier ben ik thuis.   

“Vital Zone ondersteuning brengt veel energie en geeft inzicht in welke acties uit te zetten om ook echt tot ingrijpende transformatie te komen” . Directeur Duurzame Zorg De Zorggroep.  

 
Kun je wel een steuntje gebruiken om vitale gemeenschappen samen te realiseren als zorgorganisatie, gemeente of verzekeraar? Laat het ons weten! 

Schrijf een reactie