Wie zijn wij

Vitale zones

Als Stichting Vital Zone Instituut zien we een wereld bruisend van leven voor ons, met frisse lucht, ongerepte natuur en gezond water. Een wereld waarin mensen genoeg bewegen, goed eten en in een gezonde en groene leefomgeving wonen en werken. Een wereld waarin mensen zich verbonden voelen en zinvol werk hebben. We geloven dat iedereen toegang moet hebben tot de zes ingrediënten die belangrijk zijn voor geluk en een gezonde samenleving.

6 ingredienten Lees meer

Onze missie

Onze missie trekt gelijkgestemde pioniers en organisaties aan die grenzen willen verleggen. Samen met gemeentes, zorgorganisaties, en bedrijven op verschillende niveaus, van regionaal tot lokaal, zetten we grote stappen richting het realiseren van vitale zones. Dat doet ieder vanuit de eigen opgaven en dienstverlening. We motiveren individuen en organisaties om zelf de juiste actie te ondernemen voor hun eigen gezondheid en die van hun omgeving.

Wil je bijdragen aan deze beweging of heb je hulp nodig om je volgende stap te zetten? Ontdek hoe wij kunnen helpen. 

neem contact op

De mensen achter Vital Zone Instituut 

Het Vital Zone Instituut is een stichting zonder winstoogmerk die samen met partners een gezonde wereld met vitale mensen dichterbij brengt. 

Jim van den Beuken

Een dynamische veranderaar die met energie, creativiteit en slagkracht jouw organisatie naar nieuwe hoogtes leidt. Bekend om zijn werk met overheden, zorg en bedrijven, zoals de gemeente Eindhoven, Planetree mensgerichte zorg en Heineken. Jim heeft een bewezen trackrecord in het stimuleren van vooruitgang en het opleiden van toptalent. Uitvinder van de Krachtbaan.

Annemieke Wiercx

Betrokken, optimistisch, compassievol. Wenst iedereen de plek toe waar ‘ie van houdt. Verbindt magie met realiteit en komt zo met prachtige ideeën. Put uit jarenlange ervaring als sociaal wetenschapper, adviseur, trainer, en coach, bij TNO, Cirque du Soleil, Africa Leadership Forum, en Way of Nature Nederland.

Marlies Kampschreur 

Marlies combineert oplossingsgerichtheid, energie en humor om gezonde, natuurlijke leefomgevingen te creëren. Als milieubiotechnoloog en waterexpert brengt ze balans tussen mens en natuur, innoveert en verbindt ze essentiële partijen. Bekend van projecten met nationale en internationale organisaties, waaronder overheden, kennisinstituten, waterschappen en zorg. Bekend van projecten zoals RegioDeal NOB en Waterschap Aa en Maas.