Watermetingen

Wist je dat water veel informatie geeft over gezonder en duurzamer leven!

We werken aan een groene, gezonde buurt met aandacht voor water en ontmoeting. Van 3 mei tot en met 31 mei zijn er twee leuke ontmoetingsplekken en een wandelroute in Begijnenbroek, buurthuizen en de Generalenbuurt.

We maken twee tijdelijke haltes bij Cruyff court en de Oude gracht. Hier kun je elkaar ontmoeten, ontspannen en meer leren over water.

Halte Cruyff Court: Kom genieten van een vakantiegevoel met blauwe ligstoelen, watercocktails en leuke gesprekken.
Halte Oude Gracht: Relax op vlonders aan het water en leer over waterdiertjes en waterkwaliteit.
Er is veel bekend over waterkwaliteit bij jou in de buurt. Een van de manieren is om medicijnresten die in het water terechtkomen op te sporen.

 

Medicijnresten geven informatie over gezond en duurzaam leven. Bekijk bijvoorbeeld de foto 'Inspiratie: Wist je dat medicijnen in water zitten en veel informatie geven?' onderaan de pagina.

 

Meer informatie over medicijnresten vind je in dit artikel: Medicijnresten in oppervlaktewater: minder lozen waar het kan, zuiveren waar het moet (h2owaternetwerk.nl).

 

Wil je meer weten over:

  • Wandelroutes langs de Dommel? Klik hier of hier voor andere stadswandelingen en Eindje Om bij Oude Gracht.
  • Test wat je weet over waterschijf van 5! Klik hier. 
  • De Stap naar gezonder zet je zo! Klik hier
  • Nog meer info welzijn of duurzaamheid Eindhoven kijk b.v. hier
  • Vragen over dit project? We werken aan een mooie en gezondere stad en willen dat iedereen in Eindhoven gelukkig en gezond kan leven. Samen met de buurt, Waterschap De Dommel, de gemeente Eindhoven en het Vital Zone Instituut dragen we, net als jij, een steentje bij. 

Schrijf een reactie